Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Чорнобильській зоні на міні підірвався кінь Пржевальського

У зоні відчуження ЧАЕС, що перебувала під окупацією, вибухнула міна, внаслідок чого загинув кінь Пржевальського.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Чорнобильський Радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

Зазначається, що тіло тварини виявили і сфотографували з квадрокоптера, а про факт вибуху міни у межах зони відчуження ЧАЕС повідомила Держприкордонслужба України.

Це сталося у місцевості, яка є єдиним місце у світі, де коні Пржевальського, або, як їх ще називають , пржевальці вільно перебувають у дикій природі. Тут вони освоїлись і живуть поруч з іншими дикими тваринами без жодних загороджень.

Досі у Чорнобильському заповіднику популяція дикого коня тут потроху зростала, і загалом їхня кількість сягнула приблизно 150 особин. Втім, оскільки коні живуть вільно, їх частина мігрувала у сусідню Білорусь, на територію Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника.

“Важка й трагічна тема – загибель тварин, особливо копитних, які підриваються на мінах, залишених російськими окупантами. Однак війна «наслідила» жорстко. Скільки ще загине тварин, вага яких достатня, аби спричинити вибух залишених боєприпасів, невідомо. І це на території, де вже більше двох років не ведуться активні бойові дії”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанській громаді презентували інноваційну машину для розмінування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото Сергія Жили

Нагору