Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Сьогодні вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій

Сьогодні, 19 травня, Україна вшановує пам’ять мільйонів безневинних жертв комуністичного терору.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на звернення начальника Київської ОВА Руслана Кравченка з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Зазначається, що, за різними оцінками, упродовж 1920-1930-х років було репресовано понад 100000 людей лише на Київщині.

“Сьогодні, наша країна знову бореться за свободу проти жорстокого окупанта. Путінський режим, як і його попередники, прагне зламати волю українців, знищити нашу ідентичність, стерти з лиця землі нашу історію. Але ми не дамо цього зробити! Пам’ять про жертв політичних репресій – це наш духовний щит, зброя проти тиранії. Ми не забудемо злочини комуністичного режиму і не пробачимо їх, як і злочини, які скоює сьогодні російський режим на території української держави”, – йдеться у повідомленні.

Одним із знакових місць, де, як кажуть дослідники, невинно вбитих людей було більше, ніж у Бабиному яру, є Биківнянський ліс.

Пам’ять жертв тоталітарної системи вшанували Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська.

“Принижені, репресовані, закатовані. Позбавлені їхньої справжньої долі. Таланти, які були забрані в нашого народу. Зламані життя, які могли б зробити ще так багато для наступних поколінь… Сьогодні в Биківнянському лісі ми згадуємо всіх жертв радянських політичних репресій. І нагадуємо, як важливо вистояти в нашій битві зараз. Вистояти проти сучасної російської системи, яка є нащадком того тоталітаризму. Вічна пам’ять усім жертвам радянських репресій! І наша шана і вдячність усім, хто захищає життя”, – зазначається на Telegram-каналі Президента України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 18 травня в Україні вшанували пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Фото з виставки “Боривітер”, присвяченої творчості мисткині Алли Горської 

Нагору