Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Бородянці хотіли “відремонтувати” неіснуюче укриття

У відділі освіти Бородянської селищної ради уклали договір з підрядником на понад чотири мільйони гривень на капремонт укриття, якого немає.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на пресслужбу Північного офісу Держаудитслужби.

Зазначається, що аудитори виявили фінансові порушення під час перевірки закупівель у відділі освіти Бородянської селищної ради.

Було укладено договір на капітальний ремонту укриття  на території Дружнянського закладу  освіти на загальну суму 4,3 млн грн.

“З цієї суми всупереч нормам законодавства підряднику перерахували аванс у розмірі 1,47 млн грн. Утім, перевіркою з’ясовано, що на цій території жодної споруди цивільного захисту не розташовувалося. Отже, не було чого і ремонтувати”, – йдеться у повідомленні.

Однак, як зауважують в Держаудитслужбі, там все ж почалися будівельні роботи. Щоправда,  незрозуміло, який то був би об’єкт, оскільки будівельники не мали ні дозвільної, ні проєктної документації.

“Завдяки своєчасному втручанню аудиторів вдалося повернути до місцевого бюджету кошти сплаченого авансу”, – підкреслили у пресслужбі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що укриття в Ірпені мають бути відчинені цілодобово.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

 

Нагору