Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Трьох п’яних водіїв спіймали патрульні на Бучанщині за один день

Три адмінпротоколи склали патрульні поліцейські села Чайки на водіїв, які нетверезими сіли за кермо – це лише за один день.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на патрульну поліцію Київщини.

Зазначається, що учора, всі три випадки сталися у суботу, яка вважається найаварійнішим днем тижня.

Перший випадок стався на 64 кілометрі автодороги Київ — Чоп під час дії комендантської години. Патрульні зупинили авто ВАЗ 2108, і під час спілкування з водієм помітили що той у нетверезий. Водій погодився пройти тест на алкоголь, який показав 2,69 проміле алкоголю, що перевищиґує встановлену норму більш як у 13 разів.

До того ж, з’ясувалося, що водій  позбавлений права керування транспортним засобом, втім,  не вперше сідає за кермо у стані спʼяніння.

Поліцейські “склали протоколи за ч. 3 ст. 130 (Керування у стані спʼяніння втретє або більше) та за ч. 5 ст. 126 (Керування особою, позбавленою права керування транспортними засобами повторно протягом року) КУпАП”, – йдеться у повідомленні.

Наступний випадок стався того ж дня, приблизно о 22-й годині, на вулиці Спортивній у Калинівці Бучанського району.

Патрульні зупинили машину ВАЗ 2109,  33-річний водій якої також мав явні ознаки алкогольного спʼяніння: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, виражене тремтіння пальців рук тощо. Як і першому випадку  – він теж не мав права керувати машиною – це з’ясували інспектори, перевіряючи документи.

Правоохоронці “склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані спʼяніння або відмова від огляду на стан спʼяніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП”, – зазначають патрульні.

Також на вулиці Травневій у Петропавлівській Борщагівці поліцейські зупинили Audi S7 без переднього номерного знака, що є порушенням правил дорожнього руху. І знову-таки – під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного спʼяніння, від огляду на стан сп’яніння чоловік категорично відмовився.

Патрульні “склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані спʼяніння або відмова від огляду на стан спʼяніння) та винесли постанову за ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків) КУпАП”, – зауважується у повідомленні.

Окрім цього, у всіх трьох випадках патрульні відсторонили водіїв від керування транспортним засобом.

Патрульні села Чайки досить часто стикаються з випадками “п’яного” кермування. Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що патрульні  поліцейські села Чайки зупинили автівку з надто нетверезим водієм.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору