Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У бою поліг захисник України Сергій Десна

Під час жорстоких боїв на Луганському напрямку загинув воїн Сергій Десна.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Олександра Маркушина.

Зазначається, що Сергію Десні було 42 роки.

“До повномасштабного вторгнення Сергій щасливо жив з родиною у Мелітополі, у перші ж дні вони опинилися в окупації. Влітку 2022-го чоловік зміг вивезти сім’ю до Ірпеня, а сам пішов до війська гнати окупантів зі своєї рідної землі”, – йдеться у повідомленні.

Сергій Десна  у ЗСУ отримав посаду командира відділення зенітно-ракетного взводу. Часто жартував із своєрідного збігу, коли проходив службу у військовій частині у місті Десна.

Воїн обрав собі позивний “Скіф”, оскільки був родом з Херсонщини. Та  командир за зразкові військові якості дав йому інший позивний – “Еталон”.

Сергій був справді еталоном військового… Одним зі справді вмотивованих захисників, які воюють за нашу Україну. Завжди пишався, що він військовий, ніколи не скаржився і дуже багато посміхався, дуже любив Україну”, – розповідає дружина Сергія.

Разом зі своїми бійцями Сергій Десна брав участь в обороні Бахмута.

“Своєю злагодженою роботою та турботою про підлеглих врятував не один десяток наших хлопців та дівчат у тих запеклих боях з ворогом. 14 травня авто Сергія потрапило під артилерійський обстріл ворога поблизу Сватового, де він допомагав утримувати позиції та вивозити поранених. Це завдання стало останнім для воїна”, – зазначає Олександр Маркушин.

У Сергія Десни у глибокій жалобі залишились дружина та донька.

Прощання з Сергієм Десною відбудеться у завтра, 21 травня, в Ірпені.

Об 11:40 – проводи в останню путь живим коридором по вулиці Університетській (поворот на кладовище).

О 12:00 – поховання на Алеї пам’яті захисників України.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 16 травня Ірпінська громада провела в останню путь військовослужбовця Віталія Димарчука.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору