Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Військовозобов’язані можуть оновити дані через ЦНАП

На Київщині 69 ЦНАПів надають послугу з актуалізації даних військовозобов’язаного.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що ЦНАПи задіяні у цьому процесі, щоб забезпечити якісний процес  оновлення даних.

“Військовозобов’язані з 18 травня можуть оновити через центри надання адмінпослуг такі дані про себе: прізвище, ім’я, по батькові;  адресу фактичного проживання;  номер телефону;  електронну пошту (якщо є). Зробити це можна відповідно до графіку роботи кожного окремого ЦНАПу.” – йдеться у повідомленні.

Військовозобов’язаним для оновлення даних таким чином, потрібно мати з собою паспорт або пред’явити документи із цифрового застосунку «Дія» та РНОКПП.

У КОВА зауважують, що  адміністратори ЦНАПів на Київщині пройшли спеціальні онлайн-тренінги щодо роботи з такою послугою,  чи отримали детальні роз’яснення у відеоінструкції.

“Нагадуємо, що оновити свої дані військовозобов’язані можуть окрім ЦНАПів через мобільний застосунок Міноборони «Резерв+» чи у ТЦК та СП”, – зауважують у КОВА.

У Мінцифрі пояснюють, що таку послугу у ЦНАПах запровадили, щоб військовозобов’язані не стояли в чергах.

“Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу,  надає актуальні дані про себе та підтверджує їх, адміністратор вносить дані в електронну систему,  інформація автоматично підтягується в Оберіг, заявник отримує витяг з печаткою і підписом адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних”, – розповіли у Мінцифрі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 17 травня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає підвищення штрафів для громадян, які ухиляються від військового обліку.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що в Україні з 18 травня на тлі набуття чинності закону про мобілізацію запрацював застосунок «Резерв+», де військовозобов’язані, призовники та резервісти можуть оновити власні облікові дані.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору