Коломия До сайту

Київщина співпрацюватиме із Бельгійським державним агентством з питань розвитку

Київщина розвиває співпрацю із Бельгійським державним агентством з питань розвитку “Enabel”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Відбулася відповідна робоча зустріч заступниці голови Київської ОДА Лесі Карнаух та начальника управління міжнародного співробітництва Микити Геращенка із постійним представником “Enabel” Дірком Депре та радниками організації  Роксаною Нан та Владиславою Літягою.

Сторони обговорили потреби Київської області у відновленні, посиленні безпеки та розвитку, а також проєкти, до яких може долучитися “Enabel”. Зокрема, підтримку галузі охорони здоров’я, яка перебуває в постійному фокусі уваги агентства. Серед них – модернізація медичних коледжів Київщини. Наразі заклади з підготовки та навчання молодшого медичного персоналу потребують оновлення матеріально-технічної бази, забезпечення сучасним симуляційним обладнанням та облаштування укриттів. 

Взаємодія з іноземними партнерами відбувається у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 17 травня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає підвищення штрафів для громадян, які ухиляються від військового обліку.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що в Україні з 18 травня на тлі набуття чинності закону про мобілізацію запрацював застосунок «Резерв+», де військовозобов’язані, призовники та резервісти можуть оновити власні облікові дані.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко