Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Українській молоді нададуть книжкові сертифікати

Українці, яким виповнилося 18 років, отримають державну допомогу на придбання книг.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що можливість для української молоді вже цьогоріч отримати книжкові сертифікати окреслена у прийнятому парламентом України в цілому  законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг».

“Він передбачає надання українцям, які досягли 18-річного віку, державної допомоги на придбання книг. А також уточнює перелік документів для надання книгарням державних субсидій, що компенсуватимуть їм орендну плату за приміщення. Державну допомогу українці зможуть використати для придбання книжкових видань державною мовою у паперовій або електронній формі, зокрема й аудіофайлів та видань для людей з порушеннями зору”, – йдеться у повідомленні.

Скористатися сертифікатом можна буде через портал Дія або через мобільний додаток Дія.

Порядок реалізації програми надання громадянам України державної допомоги на придбання книг уже розроблений командами  МКІП, Мінцифри та УІК, однак для подальшого його просування потрібно, щоб закон набрав чинності. Після цього Порядок буде скеровано до інших центральних органів державної влади на узгодження.

«Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання й просуватиме українську книгу, зокрема серед молоді», – підкреслив в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що художниця Софія Мартинюк з Ірпеня мріє про те, щоб її місто стало культурним та мистецьким осередком.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору