Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Журналісти з країн Центральної Азії відвідали Бучу

Побачити на власні очі наслідки окупації та зібрати матеріали для розповіді світовій спільноті – такою була мета візиту до Бучі медійників з країн Центральної Азії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що серед гостей-медійників були представники ЗМІ з Казахстану, Киргизстану, Узбекистану та Таджикистану.

“Журналісти поспілкувалися з місцевими жителями та відвідали храм Святого Апостола Андрія Первозванного. Настоятель отець Андрій продемонстрував фотосвідчення російських злочинів, а також розповів про масові вбивства та захоронення на території храму”, – йдеться у повідомленні.

Журналісти пообіцяли висвітлити побачене та почуте під час візиту і  висловили сподівання, що їхні матеріали про події у Бучі допоможуть зміцнити підтримку України у протистоянні агресії росії.

«Те, що відбувалося у Бучі – справжній геноцид, який має бути покараним. Як журналісти, ми маємо священний обов’язок донести усьому світові правду про ці злочини. Люди мають знати, на що здатні російські окупанти, та якнайшвидше зупинити їх», – наголосили журналісти.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що журналісти з Аргентини, Бразилії та Колумбії відвідали Бучу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору