Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Бучанщині друкують на 3D-принтері деталі для військової техніки

Уже рік у Бучанській громаді діє спільнота, яка друкує на 3D-принтері різноманітні деталі для потреб наших захисників.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал “Добровольці Бучі”.

Зазначається, що учасники спільноти друкують швидкозарядники, хвостовики мін, швидкоскиди – загалом усе, що тільки можна надрукувати для потреб ЗСУ.

Все це друкують безкоштовно.

“Мають навіть свій інженерний відділ. Мають можливість охоплювати прифронтові зони, де працює Нова пошта”, – йдеться у повідомленні.

Куратор спільноти Микола Нікітенко на запитання щодо перспектив масштабування відповів: «Тільки вперед!»

Нині учасники спільноти мають два 3D-принтери, але є потреба у ще одному.

“Обрали 3D Inteh3D LRM Full metall 31499 грн. Швидкість обраного принтера в 3-4 рази більша, ніж у тих, що вже є, отже збільшиться швидкість друку продукції і збільшиться потреба у витратних матеріалах, тому донати приймають на постійній основі. В середньому щомісячні затрати на все близько 12 тис грн. Поки вдавалося збирати серед своїх і друзів друзів, але попит на продукцію не спадає і настав час звернутись до небайдужих”, – зауважується на Telegram-каналі “Добровольці Бучі”, на якому оголошено збір.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сучасну пожежну машину з комунальної власності передала  Бучанська громада для потреб наших захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору