Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Повітряна тривога під час НМТ: що робити

Якщо під час національного мультипредметного тестування оголосять повітряну тривогу, його учасникам потрібно йти в укриття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

У КОВА пояснили алгоритм дій за такої ситуації.

Зазначається, що якщо під час НМТ розпочнеться повітряна тривога, інструктор повинен зупинити тестування у тимчасовому екзаменаційному центрі, і всі учасники процесу мають обов’язково відправитись в укриття.

“За цих обставин учасник має зберегти відповідь після кожного завдання, а час, який залишиться до завершення тесту, — буде зупинено”, – йдеться у повідомленні.

Далі будуть застосовані такі алгоритми.

  • Якщо тривога тривала менше ніж час, відведений на тестування, то після закінчення тривоги учасники можуть повернутися до аудиторій та продовжити тестування.
  • Якщо тривога триватиме довше, то відповідальний за тестування разом із регіональним центром оцінювання якості освіти вирішуватиме – чи продовжувати НМТ з урахуванням часу, що залишився. Якщо ж тестування буде зупинено, учасники зможуть скласти тести під час додаткових сесій. Для цього треба буде подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Заяву можна подати через відповідального за тестовий пункт одразу на місці або самостійно протягом трьох робочих днів (включно з тим днем, коли ви складали НМТ)”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі розшукують амбіційну молодь. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору