Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Виправдовували злочини рф у Бучі: ув’язнено трьох ворожих агітаторів

За матеріалами СБУ ще троє прокремлівських інтернет-агітаторів отримали реальні терміни ув’язнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України.

Зазначається, що ці агітатори з різних регіонів України вихваляли путіна, виправдовували воєнні злочини росії у Бучі, підтримували війну рф проти України, та героїзували російські окупаційні угруповання. Також зловмисники популяризували російських гауляйтерів на тимчасово окупованій частині України.

“Для «розгону» деструктивного контенту поплічники агресора створили десятки профілів на відеохостингу YouTube та у соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Прикарпатті місцевий житель поширював відео на підтримку путіна та бойовиків російської ПВК «Вагнер». Для перепощення у своїх акаунтах у соцмережах чоловік брав деструктивний контент на тематичних TikTok-сторінках.

У Черкасах “відзначився” адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram та Facebook. Він закликав до захоплення державної влади в Україні, вбивства і катування росіянами людей у Бучі називав «постановкою».

На Миколаївщині  агітатором виявився вчитель інформатики. Він поширював кремлівські наративи у закладі освіти з робочого комп’ютера, створивши власний акаунт в «Однокласниках». З цього акаунта він закликав до захоплення всієї території України та популяризував херсонського гауляйтера Сальдо.

“За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисників винними за: ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до захоплення державної влади); ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України). Їм призначено максимальний термін ув’язнення за дані злочини у вигляді 5 років тюрми”, – зауважують в СБУ.

І деталізують, що розслідування відбувалось за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора та обласних прокуратур.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що військові генерали з країн НАТО, які відвідали Бучу, були шоковані злочинами росіян проти мирних людей.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору