Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмін полоненими: звільнено 75 українців

У результаті чергового обміну полоненими додому повернулося 75 захисників України та цивільних.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що сьогоднішній обмін – 52-ий з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Цей обмін відбувся після тривалої перерви – вперше з лютого цього року.

На рідній землі

“Сьогодні до своїх рідних повертаються 75 Захисників та Захисниць, а також цивільні українки. Серед визволених Оборонців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність”,  – йдеться у повідомленні.

Під час цього обміну полоненими  звільнено 37 представників ЗСУ, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних Сил.

Рідні зустрічають

“Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро Оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок. Повернути на рідну землю вдалося 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять Оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках”, – зауважують у Координаційному штабі.

І розповідають, що загалом вже вдалося визволити з ворожого полону 3210 Захисників та Захисниць України. Та у російській неволі перебуває ще багато українців.

Наші вдома!

“Попри всі складнощі та протидію держави-агресора, Координаційний штаб не припиняє докладати зусиль, аби всі наші люди якнайшвидше повернулися додому”, – підкреслили у Координаційному штабі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині триває будівництво фортифікаційних споруд, зокрема, йде підсилення обороноздатності регіону.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору