Коломия До сайту

На Київщині ДТЕК повернули світло 82 тисячам родин

На Київщині енергетики продовжують ліквідацію наслідків негоди, зокрема, ДТЕК повернули світло 82 тисячам родин.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Грозовий фронт із сильним дощем і шквальним вітром, що накрив Київщину з вечора 1 червня, і тривав протягом доби 2 червня, призвів до масового падіння дерев та обривів ліній електропередачі. 

Протягом суботи та неділі енергетики відновили роботу близько 100 ліній. За вихідні повернули світло в домівки 82 тисяч родин.

На 9 ранку ще знеструмлені 14 ліній і 276 трансформаторних підстанцій. Найбільш постраждалі від негоди регіони – Бучанський, Фастівський, Обухівський та Вишгородський. Без світла ще 11 388 родин

Ускладнюють роботи підтоплення трас ліній електропередачі та дерева, що впали на проводи.

Фахівці продовжують працювати безперервно, щоб оперативно відремонтувати всі знеструмлені лінії та повернути світло в домівки клієнтів.

Сьогодні енергетики мають завершити роботи на лініях 10 кВ, після чого перейдуть до відновлень на лініях 0,4 кВ та точкових заявок.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що через негоду понад 8,3 тисяч родин на Київщині залишилися без електроенергії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко