Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Макарові триває ремонт ліцею

Коштом Європейського інвестиційного банку триває відбудова Макарівського ліцею №1.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

До війни у ліцеї навчалась 1 057 учнів. Під час активних бойових дій будівля зазнала значних руйнувань. Були пошкоджені опорні конструкції, покрівля, фасад. Також із ладу були виведені інженерні мережі. За результатами технічної експертизи будівля ліцею була визнана аварійною

Учні Макарівського ліцею №1 змушені були навчатися в інших навчальних закладах в офлайн режимі.

Роботи з відновлення розпочалися в травні в межах «Програми з відновлення України», що фінансується Європейським інвестиційним банком. 

В ліцеї передбачено провести відновлення покрівлі, термомодернізацію, відремонтувати класні приміщення, спортивну залу, їдальню та коридори, замінити інженерні мережі, встановити системи пожежної сигналізації та оповіщення.

«Наразі проводяться демонтаж пошкоджених конструкцій та інженерних мереж. Підрядник підсилює фасади. Триває облаштування підвальної частини будівлі, де буде тимчасове укриття», – пише пресслужба.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Мощуні по вулиці Садова було виявлено набої великого та малого калібру під час демонтажу будинку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору