Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпінському парку “Мама” вшанували пам’ять загиблих під час війни дітей

Сьогодні, 4 червня – День вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф. Серед постраждалих від війни – немало дітей Бучанщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Ірпінської міської ради.

Зазначається, що на Київщині внаслідок бойових дій загинуло 130 дітей. А загалом в Україні, за  даними офісу ООН з прав людини, внаслідок російського вторгнення загинуло понад 600 українських дітей,  і 1420 отримали поранення.

Втім, це лише офіційні цифри – те, що зафіксовано.  Реальну ж кількість наших загиблих та поранених дітей вважають у  рази більшою.

“У День вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф, у парку “Мама” за ініціативи нашої першої леді Олени Зеленської сьогодні вшанували пам’ять найменших жертв цієї страшної війни”, – йдеться у повідомленні.

Дитинство має бути мирним

На Бучанщині фіксують історії своїх маленьких жителів, по долях яких безжалісним катком проїхалась війна.

Так, Алісі Перебійніс з мамою та братом залишалося дійти зовсім трошки до місця евакуації, коли загарбники відкрили мінометний вогонь по зеленому коридору на мосту в Романівці…

Шестимісячну Дарину Гурінову знайшли в авто після повної деокупації Ірпеня – мама з татом намагались прикрити собою дитину від пострілів…

Від пострілу з танку російських окупантів загинув 12-річний Іван Меть, який разом з мамою вийшов з будинку, аби спробувати евакуюватись…

Це лише кілька історій про обірване дитинство.

“Маємо робити все можливе, щоб наші діти врешті жили без страху, без війни, у вільній та незалежній Україні. Вічна, світла пам’ять невинним янголам – жертвам війни!”, – зазначається у повідомленні.

Вшанування пам’яті загиблих дітей

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 534, Харківській – 389, Херсонській – 152, Дніпропетровській – 139, Київській – 130, Запорізькій – 108, Миколаївській – 107.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

 Інесса Швець 

Нагору