Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Завтра на Київщині будуть відключення світла

Київщина названа серед областей, у яких завтра, 5 червня, діятимуть стабілізаційні відключення електроенергії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний канал ДТЕК.

“Київ, Київщина, Одещина, Донеччина: за вказівкою Укренерго, завтра впродовж всієї доби діятимуть графіки відключень. В разі змін, будемо оперативно вас інформувати”, – запевняють енергетики.

За інформацією ДТЕК Київські регіональні електромережі, доведені на завтра Київщині ліміти від НЕК Укренерго ліміти покриють 65% від потреби області. Тому впродовж всієї доби діятимуть графіки стабілізаційних відключень.

“Якщо споживання зросте, можливе введення екстрених відключень. Щоб цього не допусти, кожен з нас має зменшити використання світла. Відключити кондиціонер або принаймні збільшити обрану температуру, щоб він споживав менше електрики. Помити посуд руками, а не в посудомийці. Оптимізувати прання. Зберігати в термосі гарячу воду на чай, щоб не гріти її знову. Витягати з розеток прилади, які не використовуються, бо в «сплячому режимі» вони теж «зʼїдають» електроенергію”, – радять у ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанській громаді функціонують пункти незламності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору