Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Сесія Бучанської міськради: що відомо

На черговій 59-й сесії Бучанської міськради було розглянуто понад сто питань.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що серед  основних питань – було виділено ще 4 мільйони гривень на підтримку наших захисників. На ці гроші  придбають дрони, РЕБ, старлінки,  інше обладнання для ЗСУ.

“Ще з важливих рішень для Бучанської громади: прийняли 80 тисяч євро від литовського міста-побратима Паланга. Цільові кошти будуть використані на закупівлю автобусів для КП “Бучатранссервіс”; задля запобігання незаконному будівництву, прийняли рішення зарезервувати територію «Кампа» під обʼєкт природно-заповідного фонду, це 2,01 гектари; прийняли до бюджету державну субвенцію в 35 мільйонів гривень на реконструкцію Бучанської ЗОШ №1″, – йдеться у повідомленні.

Також депутати міської ради одноголосно призначили Олександру Старкову новою заступницею Бучанського міського голови з гуманітарних питань.

Окрім того, на сесії депутати затвердили рішення про перейменування кількох вулиць та скверу у Бучанській громаді.

Зокрема, перейменували:

  • у Лубʼянці: вулицю Федора Олексієнка на вулицю Єдності;
  • у Блиставиці: провулок Петровського – на провулок Соборний;
  • у Здвижівці: вулицю Дружби народів – на вулицю Дружби;
  • у Бучі: вулицю Грибоєдова – на вулицю Павла Глазового.

“Крім того, сквер по вулиці Мрії у Бучі, що розташований поруч із житловим комплексом «Річ Таун», відтепер носитиме ім’я загиблого Героя Бучанської громади – Іллі Грабара. Перейменування вулиць та скверу є частиною процесу декомунізації та увіковічнення пам’яті видатних особистостей, які зробили значний внесок у розвиток української культури та захист нашої держави”, – зауважують у міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на засіданні штабу Ради оборони Київської області ухвалили рішення про зменшення вуличного освітлення у вечірній та нічний час.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору