Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Дії запустили цифрове посвідчення ветерана

Відтепер цифрове посвідчення ветерана можна сформувати у Дії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Мінцифру..

Зазначається, що відтепер ветеранам не обов’язково носити із собою паперовий документ.  Посвідчення буде у у смартфоні, тобто завжди під рукою.

Посвідчення ветерана можна додати за наявності статусу:

  • учасника бойових дій
  • людини з інвалідністю внаслідок війни
  • учасника війни
  • постраждалого учасника Революції гідності
  • члена сім’ї загиблого ветерана війни
  • члена сім’ї загиблого захисника і захисниці України.

Щоб додати документ, потрібно здійснити такі кроки: оновити застосунок,  прогортати всі документи в Дії, і натиснути Додати документ. Далі потрібно вибрати Посвідчення ветерана та надати дозвіл на отримання даних.

Потім – натиснути Додати посвідчення, готово, і документ протягом кількох хвилин зʼявиться в застосунку упродовж кількох хвилин.

“Послуги реалізуються Мінцифрою спільно з Міністерством у справах ветеранів України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Швеції, та за експертної підтримки проєкту DT4UA, що фінансує Європейський Союз та впроваджує E-Governance Academy”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі презентували інноваційний мобільний додаток “Sympto.me”, який допоможе знизити навантаження на лікарів та покращить доступність медичної й психологічної допомоги для громадян.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору