Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Софіївській Борщагівці будують дитсадок за понад 283 млн грн

Борщагівська сільська рада замовила будівництво дитячого садка в селі Софіївська Борщагівка на суму 283,37 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Проєкт має бути завершений до кінця 2026 року і включає зведення двоповерхового будинку на 150 місць з укриттям на 200 місць, а також різноманітні інфраструктурні об’єкти.

Даний проєкт було замовлено ще у 2021 році, але його скоригували після початку повномасштабного вторгнення росії, додавши укриття.

Журналісти з’ясували, що вартість будівництва дитсадка становить близько 71 тис. грн за квадратний метр, що значно перевищує середню вартість будівництва житла в Києві.

Так, ціна будівництва дитячого садка значно перевищує вартість розкішних квартир у передмісті Києва. Наприклад, в ЖК “Софія” продають трикімнатну квартиру з дизайнерським ремонтом по $1 615 за квадратний метр, тоді як вартість будівництва дитсадка становить $1 800 за квадратний метр.

Фінансування проєкту на 2024 рік передбачає 144 млн грн. Вартість матеріалів та робіт вказана з урахуванням ринкових цін. Наприклад, на модульну газову котельню передбачено 9,37 млн грн, а на вітражні конструкції — 7,33 млн грн. Всі ціни відповідають ринковим стандартам, зокрема бетон В15 М200 врахований по 2 482 грн/куб. м.

Цікаво, що фірма “Міське будівництво” отримала цей підряд без конкуренції, оскільки на тендер ніхто більше не подав заявку. Компанія належить Іллі та Андрію Д’яченкам і Олександру Воловенку. До 2022 року фірма належала ТОВ “Комплексбуд-НМ” та ТОВ “Наша планета”.

Компанія має зв’язки з іншими будівельними фірмами, такими як ТОВ “Промислово-будівельна група “Міське будівництво”. Колишні власники фірми брати Гветадзе мали політичні зв’язки з “Партією регіонів” та іншими впливовими особами.

Загалом, з 2019 року “Міське будівництво” отримало державних підрядів на суму 1,14 млрд грн.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомельській громаді запрацював літній табір “Мрійники” для учнів освітніх закладів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору