Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Афери з нерухомістю: шахраї промишляли й на Бучанщині

На Київщині викрито злочинну групу, яка незаконно розпоряджалась чужим нерухомим майном.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Слідство з’ясувало, що організатори розробили схему з підробкою документів, за якою  учасники злочинної групи розпоряджались чужим нерухомим майном та земельними ділянками.

“Вони оформляли право власності на підконтрольних осіб і відчужували майно покупцям. Отримані кошти розподіляли між собою. У такий спосіб підозрювані заволоділи майном на загальну суму понад 4 млн грн. Мова йде про 24 земельні ділянки, квартиру і будинок на території Бориспільського, Бучанського та Броварського районів Київської області”, – йдеться у повідомленні.

Нині організатору та восьми учасникам злочинної групи за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру за фактами шахрайства та використання підроблених документів за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводять слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Національної поліції України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що  підозрюваний умисно подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору