Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Бронювання поліцейських та рятувальників: що відомо

Прийняте рішення про бронювання 90% рятувальників та поліцейських.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Зазначається, що згідно з урядовою постановою, за окремим рішенням Міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення очільника МВС, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50%.

Тож нині прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу співробітників ДСНС та Національної поліції.

Ігор Клименко пояснив також, що можуть зробити рятувальники та поліцейські, які не потраплять до списків заброньованих.

“10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби. 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України”, – зауважив міністр.

Тим часом він звернув увагу на нюанси бронювання співробітників ДСНС.

“Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС” – зауважив посадовець.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв,  що наразі у Київській області активно ведеться будівництво фортифікаційних споруд прискореними темпами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел 

Нагору