Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині розгорнуто 145 пунктів незламності

Необхідність у роботі пунктів незламності виникла і в літній час: у Київській області вже діють 145 таких пунктів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на брифінг голови КОВА Руслана Кравченка за підсумками тижня.

Він зазначив, що через російські атаки в Україні пошкоджено або знищено 70 відсотків генерації електроенергії.

“Для стабілізації ситуації енергетики вимушені застосовувати як аварійні відключення світла, так і відключення за графіком. І Київщина – не виняток”, – зауважив Руслан Кравченко.

Він звернув увагу на те, що в області територіальні громади, ДСНС, відповідальний бізнес розгорнули 145 пунктів незламності. У цих пунктах люди можуть підзарядити свої гаджети.

До того ж, якщо буде потрібно, в області оперативно зможуть задіяти й додаткові пункти незламності. А саме – 251 пункт громад, 20 пунктів ДСНС, 198 пунктів відповідального бізнесу. Окрім того, один пункт зможе надати АТ «Укрзалізниця».

“Люди повинні мати всю необхідну та актуальну інформацію. Одразу попереджаю! Як працюють пункти – перевірятиму особисто і без попереджень. Бо вже є скарги, що в деяких громадах заявлені пункти незламності не працюють”, – зауважив голова КОВА.

Також він розповів, що отримує скарги від жителів Київщини на постійне порушення графіків вимкнення електрики.

“Тому звертаюся до ДТЕК Київські регіональні електромережі налагодити роботу в цьому питанні та налаштувати графіки. Прошу жителів максимально економити електроенергію і споживати розумно, –  звернув увагу Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанській громаді функціонують пункти незламності.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що у Гостомелі відновили свою роботу Пункти незламності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору