Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Захисник Київщини “Шаман”: окупантами керував страх

Воїн ГУР МО України  із позивним «Шаман», згадуючи оборону Київщини, розповів, що у Гостомелі й Бучі росіяни діяли, як щури.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на ГУР Міноборони.

«Шаман» –  30-річний захисник України. Він родом з Донбасу.

У лютому 2022-го “Шаман” та його бойові побратими зустрічали  окупантів вогнем  на Київщині, Харківщині та на Донбасі. У перші дні повномасштабного російського вторгнення “Шаман” став на захист Київської області…

“За день до початку вторгнення москви Шаман зібрав групу з 12 найміцніших бійців, яких знав, і роздав нашивки зі стилізованим білим черепом на чорному тлі. Без жодної гучної церемонії був створений підрозділ, який пізніше стане відомим як «Шаманбат». За наказом Кирила Буданова спецпризначенці відправились до Гостомельського аеродрому ― місця, яке росіяни планували захопити та накопичити там танки й іншу бронетехніку для атаки на Київ”, – йдеться у повідомленні.

Через подвійного агента до ГУР МОУ надійшла певна інформація щодо Гостомеля, і на світанку 24 лютого бійці Шамана переконались у її достовірності.

Коли спецпризначенці Воєнної розвідки України побачили росіян ― відкрили вогонь на ураження.

Після деокупації населених пунктів на півночі Київщини у березні 2022-го світу стали відомі  жахливі злочини росіян. Усіх шокували  закатовані до смерті українці, спалені авто, тіла вбитих цивільних…

За словами “Шамана”, окупантами керував страх.

“Реакція росіян у Гостомелі та Бучі була продиктована їхнім страхом. Це була реакція загнаного у кут щура, який не мав контролю чи влади. Це був просто хаос, і вони завдавали максимальних збитків, просто вбивали всіх навколо», ― розповів “Шаман”.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що голова ГО “Антикорупційний штаб”, член робочої групи “Прозорість та підзвітність” при КОВА Сергій Миткалик заявив, що на Київщині за останні місяці збудували більше фортифікацій, ніж за попередні два роки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору