Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині ДБР викрило масштабну схему привласнення землі

ДБР розслідує провадження за фактом організації протиправної схеми щодо заволодіння нерухомим майном ЗАТ “Київгума”, де один з ймовірних фігурантів – прокурор ОГПУ Андрій Андрєєв.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “СтопКор”.

Там, де колись був дитячий оздоровчий табір, зараз елітне котеджне селище. Колишній ліквідатор ЗАТ “Київгума” та його спільники, ймовірно, під виглядом будматеріалів передали в приватні руки коштовне нерухоме майно в Конча-Заспі. А землю, на якій воно стояло, “розпилили” на 88 ділянок і звели там маєтки, декілька з яких зрештою опинились у власності прокурора Андрєєва. Можливу схему викрило ДБР.

Згідно з декларацією, наразі прокурор ОГПУ Андрій Андрєєв з родиною “тісниться” в одному з будиночків площею майже 300 квадратів, а у двох інших робить ремонт, попри те, що вони – під арештом у кримінальній справі, яку веде ДБР. 

Майно, про яке йдеться, розташоване на Столичному шосе, 149. Раніше тут діяв піонерський табір, яким володіло підприємство ЗАТ “Київгума”. Згодом його вирішили реконструювати в оздоровчий комплекс сімейного типу, однак замість пансіонату на цій території “виросли” приватні маєтки. Саме з цього моменту й починається цікава історія.

2013 року Господарський суд Криму визнав банкрутом завод “Київгума”, який формально був зареєстрований у Сімферополі. За дивним збігом, ліквідатором підприємства призначили Євгена Кудляка зі столиці, який нібито випадково був присутній на засіданні суду в Криму.

Наприкінці своїх повноважень Кудляк у винахідливий спосіб передав права власності на десять будинків приватній компанії. Як ідеться у матеріалах ДБР, ліквідатор спільно з імовірними спільниками фактично незаконно перепродав об’єкти нерухомості під виглядом будівельних матеріалів.

Пізніше ці об’єкти, за рішенням Печерського райсуду, перетворили на дачні будинки і передали компаніям-“одноденкам”.  Для цього ліквідатор, не маючи відповідних повноважень, розділив землю на менші 88 земельних ділянок. Пізніше маєтки стали власністю приватних осіб, які, ймовірно, прикривали схему, наголошують потерпілі інвестори. В числі таких осіб називають і прокурора Андрія Андрєєва.

Наразі Бюро за процесуального керівництва Генеральної інспекції ОГПУ проводить досудове розслідування щодо можливої організації незаконної схеми заволодіння нерухомістю “Київгума”. По справі, ймовірно, проходить і Андрєєв, а на два будинки, власником яких він став під час повномасштабної війни, накладено арешт.

Журналістам вдалося зв’язатись із самим прокурором, але Андрєєв заперечив арешт будинків, показавши нібито витяг з ЄРДР. Водночас, його дані чомусь відрізняються від інформації його колег-правоохоронців.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що  підозрюваний умисно подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору