Коломия До сайту

На фронті загинула військова Шура Рязанцева

На фронті загинула військовослужбовиця Олександра (Шура) Рязанцева із позивним “Ялта”, яка до повномасштабного вторгнення РФ працювала стилістом у багатьох відомих проєктах та одягала Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на її сестру Валерію Рязанцеву.

“На превеликий жаль, Шурочки більше немає…”, – написала її сестра Валерія.

Шура Рязанцева народилася у Криму. Під час Революції гідності вона рятувала поранених учасників з Інститутської вулиці. Її історія увійшла до документальної стрічки «Жіноче обличчя революції».

Дівчина також була на Інститутській, де витягувала людей. Герой “Небесної сотні” Роман Гурик врятував життя Шурі.

У березні 2014-го Шура разом з іншими активістками вирушила до рідного Криму, який вже заполонили військові російської армії без розпізнавальних знаків. Проте на наступному блокпості росіяни дівчат затримали. Далі були довгих п’ять днів полону.

У день звільнення дівчина дізналася, що весь цей час їх утримували в Севастополі. Далі доправили знов на КПВВ “Армянськ”. Під звуки пострілів їм сказали сідати в автівки та їхати з Криму.

У лютому 2022 року Ялта долучилася до лав Територіальної оборони.

Останні роки свого життя мешкала на Київщині, в Ірпені.

Тиждень тому, 2 червня, Шурі Рязанцевій виповнилося 40 років. Того ж дня вона повідомила, що нещодавно приєдналася до нового військового підрозділу при Десантно-штурмових військах України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв,  що не повернувся з бойового завдання командир механізованої роти, молодший лейтенант ЗСУ і журналіст Олександр Петраковський.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!