Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині судитимуть директорку підприємства за несплату 8 млн грн податків

За ухилення від сплати ПДВ на суму понад 8 млн грн судитимуть директорку приватної будівельної компанії на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Розслідуванням встановлено, що компанія надавала державним та комунальним підприємствам послуги з ремонту житлових споруд та прибудинкових територій. Однак після отримання бюджетних коштів за згадувані послуги директорка не відображала господарські операції в податковій звітності.

В результаті ухилення від сплати податку на додану вартість сума завданих державі збитків склала понад 8 млн грн, що також підтверджується висновком судово-економічної експертизи.

Керівниці підприємства було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ухилення від сплати податків, зборів. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду та поданий цивільний позов на суму завданих державі збитків.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що детективи ТУ БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування завданих державному бюджету збитків на суму понад 6 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору