Коломия До сайту

Розмінування: Макарівська громада отримала сертифікати про мінну безпечність ділянок

Раніше заміновані ділянки поблизу села Наливайківка та Макарова уже не становлять загрози для життя та здоров’я людей.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що Макарівська громада отримала перші сертифікати в Україні, видані HALO Trust Ukraine спільно з Центром протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту.

Ці сертифікати офіційно підтверджують, що раніше заміновані ділянки поблизу села Наливайківка та Макарова ретельно обстежені, там відбулося знешкодження. Тож загрози для життя та здоров’я людей вони більше не становлять.

“Відтепер мешканці даних населених пунктів зможуть без остраху ходити рідною землею, обробляти поля, будувати домівки та планувати майбутнє без жахливої загрози вибухів. Це результат кропіткої та небезпечної роботи фахівців з розмінування, які протягом тривалого часу ризикували своїм життям, щоб звільнити нашу землю від вибухонебезпечних предметів”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом Макарівській селищний голова звертає увагу на те, що це лише перший крок на шляху до повного розмінування території громади, яка була окупована. На інших ділянках ще можуть бути вибухонебезпечні предмети.

“Ми продовжуємо працювати над тим, щоб зробити нашу громаду безпечною та комфортною для життя. Не нехтуйте правилами безпеки та не заходьте на неперевірені території”, – закликає Вадим Токар.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що після чергової російської атаки на Київщині виявили фрагменти касетних суббоєприпасів, небезпечних для життя.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець