Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Стартував капремонт Мотижинського ліцею

Завдяки коштам Європейського інвестиційного  банку у Макарівській громаді розпочався капремонт пошкодженого під час бойових дій закладу освіти.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що до повномасштабного російського вторгнення Мотижинський ліцей відвідувало понад 100 учнів.

Однак під час бойових дій у будівлю влучив снаряд, вибивши вікна та двері, пошкодивши класні кімнати та коридори.

Дах та зовнішні стіни також було потрощено, а актова зала згоріла вщент.

“Одразу після деокупації до відновлення пошкоджених класних кімнат доєдналися вчителі, батьки, учні та небайдужі мешканці. Допомагали також і волонтерські та благодійні організації. А в червні 2024 року розпочалися роботи з відновлення” – йдеться у повідомленні.

Проєкт відбудови ліцею передбачає такі роботи, як зміцнення перекриття, ремонт даху, утеплення та оздоблення фасаду,  ремонт у кабінетах.

До того ж, усі роботи проводяться з урахуванням вимог безбар’єрності.

“Наразі фахівці демонтують пошкоджені елементи та ведуть підготовку для подальших ремонтних робіт. Відновлення фінансується Європейським інвестиційним банком. Замовником робіт є Департамент регіонального розвитку КОВА”, – зауважують у Київській ОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Макарівській дитячій бібліотеці, постраждалій від бойових дій, розпочалися відновлювальні роботи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору