Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Горенці демонтували графіті Бенксі

Роботу британського вуличного художника Бенксі «Старий купається у ванній», яка була у Горенці, демонтували задля реставрації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську СВА.

Зазначається, що демонтували стінопис фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Далі заплановано реставраційні роботи з метою збереження твору мистецтва, оскільки нинішній стан збереженості роботи викликає занепокоєння. Адже графіті знаходилося під склом, там утворювався конденсат, що могло призвести до ураження грибком, а отже – до псування роботи.

“Надалі буде розроблена програма реставрації для підтримки належного вигляду роботи та подальшої її презентації”, – йдеться у повідомленні.

Це графіті – одне із низки артів Бенксі, які він створив на Київщині після деокупації. Стінопис “Старий купається у ванній” зʼявився у Горенці по вулиці Садовій, 21 на будинку, який у 2022 році був пошкоджений внаслідок бойових дій.

“Старий купається у ванній” – не єдина робота Бенксі у БІГ-регіоні, яку довелося демонтувати. Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені демонтували шматок стіни з графіті Бенксі.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що Бенксі створив сім артів в Києві та на Київщині, зокрема, два в Бородянці, по одному в Ірпені, Гостомелі та Горенці і дві в Києві.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору