Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

“Жорстокі відключення”: шахраї маскуються під енергетиків

У соцмережі Facebook неграмотні аферисти видають себе за Укренерго.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на кіберполіцію.

Зазначається, що у Facebook поширюється реклама нібито від Укренерго із графіками відключень електроенергії із фейковим попередженням про «жорстокі відключення».

“Яка мета шахраїв? Публікуючи відверто неправдиві повідомлення про відключення, недобросовісні люди таким способом збільшують аудиторію своїх Telegram-каналів”, – зауважують кіберполіцейські.

В Укренерго пояснюють, що “вирахувати” такі фейкові повідомлення можна навіть філологічним шляхом – вони відверто неграмотні.

“Наголошуємо – «Укренерго» ніколи не публікує графіки погодинних відключень в регіонах. На неправдивість повідомлення вказують навіть граматичні помилки – енергетики ніколи не напишуть «відключення від електроенергії»”, – йдеться у повідомленні Укренерго.

Енергетики також закликають користуватися лише тією інформацією, яка міститься на офіційних ресурсах.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що хтось розсилає підприємцям Київщини листи нібито від начальника КОВА Руслана Кравченка з проханням допомогти захисникам.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору