Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Наказав убити жителя Липівки: окупанта судитимуть

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо офіцера рф, який під час окупації наказав розстріляти цивільного літнього чоловіка.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київської області.

Зазначається, що 29-річний командир роти 64 окремої мотострілкової бригади рф під час окупації Бучанщини у лютому 2022 року наказав військовим відкрити вогонь по 62-річному цивільному беззбройному жителю Липівки.

Як встановило слідство, це сталося 27 лютого 2022 року на подвірʼї чоловіка.

“Невстановлені представники російських окупаційних військ відкрили по мешканцю прицільний вогонь з автоматичної зброї. Цивільному мешканцю заподіяно вогнепальні поранення тулуба та рук. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці”, – йдеться у повідомленні.

Нині скеровано до суду обвинувальний акт щодо військового рф за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що воїн ГУР МО України  із позивним «Шаман», згадуючи оборону Київщини, розповів, що у Гостомелі й Бучі росіяни діяли, як щури.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору