Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі переробляють будівельне сміття

Тимчасова інноваційна станція з переробки будівельних відходів допоможе повернути Бучі землі, на яких складували залишки демонтованих будинків.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що станція, встановлена за допомоги  ЄС та ПРООН, може подрібнювати до 80 кубометрів відходів за годину. Завдяки їй до кінця року планується переробити всі 75 тисяч кубометрів будівельного сміття, яке накопичилось на спеціальних локаціях.

Йдеться про будинки, зруйновані під час бойових дій та демонтовані після деокупації Бучі. Їх залишки вивозили на майданчики, де вони зайняли досить немалу площу.

Будівельне сміття

“Одним із ключових викликів окупації Бучанської громади стала проблема будівельних відходів. Тисячі зруйнованих будинків залишили після себе гори уламків та брухту, які необхідно було утилізувати”, – йдеться у повідомленні.

Після переробки цього сміття не лише вивільниться площа, яку можна буде використати для потреб громади.

“Відсортовані та подрібнені матеріали будуть використані на відновлення зруйнованих споруд. Таким чином, руїни перетворяться на будівельні ресурси для відродження всієї громади”, – зауважують у міськраді.

«Таку потужну і сучасну лінію ми бачимо вперше. Нове обладнання включає сортувальну установку, дробарку, фронтальний навантажувач та бульдозер», – каже Сергій Яременко, оператор екскаватора КП «Бучасервіс», який після деокупації міста займався демонтажем будинків.

Сергій Яременко

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Макарівській дитячій бібліотеці, постраждалій від бойових дій, розпочалися відновлювальні роботи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору