Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Сьогодні світло можуть відключати зранку

Сьогодні, 15 червня, графіки стабілізаційних відключень застосовуються  з 08:00 до 23:00.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Зазначається, що такий графік встановлено за вказівкою Укренерго.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький звернув увагу на те, що відсьогодні матимемо справу зі зниженою потужністю на атомних електростанціях.

“І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов’язано саме з ремонтною кампанією. І часто люди, коли чують «ремонтна кампанія», у них виникають запитання: чи не можна ці ремонти перенести, чи можна ці ремонти відкласти, скасувати? Справа в тому, що ця ремонтна кампанія, вона, по суті, є кампанією з перевантаження палива, під час якого здійснюються ремонти. Тому, оскільки паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигорає – його треба точно міняти. Тому ці речі дуже важко якось «посунути» в часі. Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов’язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС», – зауважив Володимир Кудрицький.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у соцмережі Facebook неграмотні аферисти видають себе за Укренерго.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору