Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Київщина стала учасником проєкту Фонду держмайна “Земельний банк”

В Україні стартує проєкт Фонду держмайна “Земельний банк”, де бере участь Київщина.

Про це повідомляє  Інформатор БІГіз покликанням на пресслужбу КОВА.

В Україні запускають проєкт Фонду держмайна “Земельний банк”. На початку квітня 2024 року підготовлено кінцевий перелік земельних ділянок, доступних для подальшої оренди та суборенди, які будуть формувати Земельний банк. Про це під час брифінгу говорив начальник Регіонального відділення Фонду по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило.

«Проведена інвентаризація земель. Держава має понад 800 тис. га сільгоспземель. Із них понад 386 тис. га – знаходяться в розпорядженні підприємств, які вже передані в управління ФДМУ. 277 тис. га – у НААН. Приблизно 100 тис. га в підприємств Міносвіти, 42 тис. га – Мін’юсту», – розповів Вадим Курило.

Київщина представлена ділянками семи держпідприємств площею близько 3 тис га. Вони розташовані в Бориспільському та Броварському районах. Передача землі буде відбуватись через Держоператорів Land Bank, які будуть організовувати відкриті торги з суборенди за допомогою Prozorro.Продажі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування збитків завданих державному бюджету на суму 6,3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору