Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Литва допоможе облаштувати укриття в дитсадку БІГ-регіону

За підтримки Уряду Литви у садочку “Івасик – Телесик” села Козинці Ірпінської громади облаштували укриття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Завдяки відкриттю укриття  дитячий садочок може повернутися до повноцінної роботи і вже приймати відвідувачів.

«Адже укриття – це одна з головних умов для безперервного навчання. Мав нагоду особисто подякувати за допомогу Голові Сейму Литви Вікторії Чмілітє-Нільсен, яка відвідала садочок», – сказав Руслан Кравченко.

Дитсадок розрахований на 60 вихованців. Внаслідок бойових дій на Київщині у 2022 році заклад був пошкоджений, його відновили коштом громади. Однак укриття не було, тому профінансувати ремонт укриття погодилося Центральне агентство  з управління проєктами Литовської Республіки. Протирадіаційне укриття капітально відремонтували за 2,5 місяці. Його площа – 350 м².

Облаштовані три евакуаційні виходи та всі умови для безпечного, комфортного перебування малечі: спортивна кімната, приміщення для сну, ігрова кімната. Облаштований медпункт, кімнати для зберігання харчових продуктів та води, їдальня та санвузли. 

Для дітей з особливими освітніми потребами на сходах  встановили підйомно-опускне обладнання, облаштували тактильну плитку на підлозі, тактильні контрастні мнемосхеми, поручні-направляючі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені відкрили сучасний молодіжний простір. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору