Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Делегація з Нідерландів у Бучі документувала воєнні злочини

До Бучі завітали очільники нідерландських муніципалітетів – з Гааги, Редена, Одерватера та Утрехта.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що метою візиту іноземних гостей було документування злочинів росії. Також учасники делегації продемонстрували рішучу підтримку задля покарання агресора та засвідчили солідарність із народом України.

“Гості з Нідерландів відвідали Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, де ознайомились із фотосвідченнями звірств російських військових під час окупації Бучі”, – йдеться у повідомленні.

Також учасники делегації біля інсталяції-меморіалу 509-ти загиблим бучанцям вшанували пам’ять невинно вбитих цивільних жителів міста. Окрім того, вони побували на Алеї Героїв, де віддали шану борцям за незалежність України у цій війні.

“Поки я тут, мені всі кажуть, що після закінчення війни ви маєте засудити путіна. Я зроблю все можливе, аби це сталося”, –  зауважив мер міста Гааги Ян ван Занен.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що школярі Бучанської громади повернулися з освітньої подорожі Францією, яка проходила у межах програми “Молодь бореться за мир”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору