Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Медичні заклади первинної допомоги отримають сучасні ноутбуки

Для медзакладів первинної медичної допомоги всіх областей України закуплено 887 сучасних ноутбуків.

Про це повідомляє  Інформатор БІГіз посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що ноутбуки, які невдовзі отримають медзаклади первинки, були придбані були закуплені коштом проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя (HEAL Ukraine)», який реалізується спільно зі Світовим банком.

“Сьогодні кожен лікар «первинки» повинен мати персональний комп’ютер, швидкісний інтернет та ще більше можливостей для надання якісних, доступних і безбарʼєрних медичних послуг”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки новій техніці медзаклади матимуть доступ до сучасних технологій, і це допоможе  працювати з електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Міністерство охорони здоров’я  визначило перелік медзакладів, фахівці яких найбільше потребують такої техніки.

“Крок за кроком ми цифровізуємо медичну сферу. Техніка – необхідний інструмент якісної і сучасної медицини, тому працюємо над тим, щоби всі медичні заклади мали належну кількість пристроїв”, – підкреслила заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

ДОВІДКА. Нині майже 14 тисяч закладів охорони здоров’я уже активно працюють в ЕСОЗ. До неї внесено уже понад 3 млрд електронних медичних записів щодо пацієнтів – це візити, діагнози, призначення та медичні висновки. Понад 2000 медичних закладів підʼєднано до швидкісного інтернету.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені розпочинається добудова медичного центру Ірпінської центральної міської лікарні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору