Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічна атака ворога: під прицілом – енергооб’єкти

У ніч на 20 червня ворог вкотре завдав удару по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство енергетики України.

Зазначається, що ворог атакував, окрім енергетичних об’єктів на Київщині, також аналогічні об’єкти у Дніпропетровській, Донецькій та Вінницькій областях.

“Є руйнування та пошкодження обладнання. Знеструмлювалися споживачі. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленням начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, російський агресор вночі атакував Київщину ударними дронами. В об’єкти житлової чи критичної інфраструктури ворог не влучив. Постраждалих немає.

“Внаслідок падіння уламків біля одного з населених пунктів виникла пожежа трав’яного настилу, яка вже ліквідована. Також уламками пошкоджені лінії електропередач та обладнання одного з підприємств. Всі наслідки атаки оперативно ліквідовуються. Профільні служби продовжують свою роботу”, – йдеться у повідомленні КОВА.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що у ніч на 20 червня  російські окупанти вдарили по Україні 9 ракетами повітряного та наземного базування, а також 27 ударними БпЛА типу Shahed.

“Повітряний напад противника відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях”, – зазначив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Загалом цієї ночі над Україною збито 32 повітряні цілі. Серед них
– 4 крилаті ракети Х-101/Х-555;
1 керована авіаційна ракета Х-59;
27 ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч на 12 червня повітряна тривога тривала майже дві години – ворог атакував Київщину ракетами та безпілотниками. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору