Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Поглиблення співпраці: до Бородянки завітали гості з Литви

Учора, 19 червня, Бородянка приймала делегацію з Литовської Республіки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення в.о. Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

Зазначається, що під час візиту гості  ознайомились із Бородянкою. Ще однією метою візиту було поглиблення співпраці між Бородянською громадою та Литовською Республікою.

Власне, співпраця вже триває на терені відновлення закладів освіти. Зокрема, Литва допомогла реконструювати школу №1 у Бородянці, і зробити її сучасним закладом освіти.

Тепер це – Литовсько-Український ліцей, оснащений новітнім обладнанням, де зможе навчатися 600 школярів.

Також Литва  допоможе з благоустроєм дитсадочка “Піноккіо”, який скоро прийме дітвору.

«Щиро дякую Литовській республіці за підтримку Бородянки. Вони не лише наші надійні друзі, але й справжні партнери. Окремо хочу висловити свою вдячність гостям, що завітали сьогодні до нас. Під час візиту делегація з Литви також відвідала модульне містечко, арт-об’єкт «БЕНКCІ» та житлові пошкоджені будинки. Візит Литовської республіки до Бородянки – це ще один потужний символ єднання та дружби наших двох країн. Ми щиро цінуємо допомогу та підтримку литовського народу і віримо у нашу спільну перемогу», – зазначила Ірина Захарченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за підтримки Уряду Литви у садочку “Івасик – Телесик” села Козинці Ірпінської громади облаштували укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору