Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Прокуратура перевірить порушення минулих років на будівництвах Київщини

Інформацію ДАСУ про завдані збитки під час будівництва доріг та соціальних закладів на Київщині у 2019-2021 роках перевірить прокуратура.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на КОВА.

Зазначається, що йдеться про порушення за результатами ревізії ДАСУ фінансово-господарської діяльності департаменту регіонального розвитку КОДА упродовж 1.01.2019-30.06.2023 років, внаслідок яких завдано збитків на суму 14 млн грн.

Перевірки відбудуться за зверненням начальника Київської ОВА Руслана Кравченка.

«Попри те, що виявлені порушення стосуються періоду до того, як я очолив КОДА, звернувся до прокуратури із заявою про вчинення кримінального правопорушення у порядку ст. 214 КПК України. Прокуратура має всебічно перевірити факти викладені у документах ДАСУ та, у разі їх підтвердження, притягнути винних до відповідальності. Йдеться як про підрядників, так і про колишніх працівників ДРР», – пояснив очільник Київської області.

Аудитори з’ясували,  що підрядниками завищено на 10 млн грн вартість та обсяги робіт та матеріалів під час капремонту доріг.

Окрім того, аудит показав завищення на 4 млн грн на садочках, басейнах, та медичному закладі.

Втім, у КОВА розповіли, що частину виявлених аудиторами порушень – на суму 300 тис. грн –  вже вдалося усунути.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування збитків завданих державному бюджету на суму 6,3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору