Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київщина: у сільраді військовий податок спрямували на місцеві потреби

Держбюджет недоотримав 93 млн грн військового податку через службову недбалість службовця сільської ради.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення прокуратури Київської області.

Зазначається, що, як встановило слідство, у бюджеті  недорахувались коштів на оборону України через неналежне виконання начальником фінансового відділу однієї з сільських рад Київщини своїх посадових обов’язків. Замість того, щоб перерахувати до державного бюджету 93 млн грн податку на доходи фізичних осіб, сплаченого військовими, фігурант спрямував ці кошти на місцеві потреби, які не мали стосунку до забезпечення оборони.

“В той же час, відповідно до законодавства, з жовтня 2023 року “військовий” ПДФО має зараховуватись до державного бюджету з метою забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України”, – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру за фактом службової недбалості за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

“Заходи з викриття здійснювались за сприяння Київської обласної військової адміністрації. Досудове розслідування – детективи ТУ БЕБ у Київській області за оперативного супроводу Департаментну Кіберполіції Національної поліції України”, – зауважили у прокуратурі Київщини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування збитків завданих державному бюджету на суму 6,3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору