Коломия До сайту

Медики Бучанської первинки отримали нові авто

У межах програми «Турбота з народження вдома» два медичні заклади Київської області отримали нові автівки.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на КОВА.

Зазначається, що нові машини призначені для Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги та Іванківської центральної районної лікарні. Вони допоможуть медикам  оперативніше діставатимуться до  пацієнтів.

Ці автівки придбав дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Іспанії. Участь в передачі автівок взяли начальник КОВА Руслан Кравченко, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники ЮНІСЕФ та посольства Іспанії в Україні.

“«Турбота з народження вдома» – програма, яка реалізується МОЗ спільно з ЮНІСЕФ. Це модель домашніх візитів медичних працівників до вагітних жінок і сімей з дітьми до трьох років. Модель почала активно впроваджуватися у 2023 році і дозволяє фахово наглядати за здоров’ям та розвитком малюків. І вже дає свої результати у зменшенні дитячої захворюваності та смертності”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені розпочинається добудова медичного центру Ірпінської центральної міської лікарні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець