Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпінському музеї презентували роботи в унікальній техніці витинанки

«За обрієм» – виставка робіт мисткині Марини Ващенко відкрилась в Ірпінському історико-краєзнавчому музе.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що на виставці представлені унікальні роботи – вони виконані у техніці витинанки на папері за допомогою ножа.

“Експозиції демонструють анатомічно і біологічно змінену людину, створінь споріднених з природою, а також монументальні жіночі фігури, які виступають могутніми захисницями планети, відновлюють природні процеси та загоюють землю від негативних наслідків вчинених людською діяльністю”, – йдеться у повідомленні.

Марина Ващенко

Ці непересічні роботи експонуватимуться до 13 липня.

Марина Ващенко розповіла, що «За обрієм» є особливим проєктом, який вона присвятила памʼяті батька –  талановитого скульптора і графіка Олександра Ващенка.

“Його творчий дух став для мене дороговказом у світі художнього самовираження. Кожна моя робота відлунює його вплив і знання, які я отримала від батьків”, — зазначила мисткиня.

ДОВІДКА. Марина Ващенко — художниця, яка працює в різних напрямках: живопис, графіка, витинанка (традиційне українське мистецтво вирізання зображень та орнаментів на папері), авторська листівка. Ввд 2008 року – член Національної Спілки Художників України.

Фрагмент виставки

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені М. Рильського відкрилась виставка безкоштовних ескізів для відбудови Ірпеня у межах програми “єВідновлення”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору