Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Чергове розкрадання коштів: у БІГ-регіоні підозрюється підрядник

На Бучанщині підрядник, достовірно знаючи, що частина виконаних робіт не відповідають вимогам проєктно-кошторисної документації, а їх обсяги та вартість є завищеними у звітних документах, надав акти виконаних робіт замовнику для оплати.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбуКиївської обласної прокуратури.

Києво-Святошинська окружна прокуратура Київської області повідомила про підозру директору товариства за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у травні 2023 року з товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір з капітального ремонту укриття в одному із сіл Бучанського району.

Підрядник, достовірно знаючи, що частина виконаних робіт не відповідають вимогам проєктно-кошторисної документації, а їх обсяги та вартість є завищеними у звітних документах, надав акти виконаних робіт замовнику для оплати.

Внаслідок протиправних дій товариства територіальній громаді завдано збитків на майже  450 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Бучанського райуправління ГУ НП в Київській області за оперативного супроводу Бучанського райвідділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування збитків завданих державному бюджету на суму 6,3 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору