Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені на Северинівській відновили дев’ятиповерхівку

Завершено капітальний ремонт пошкодженого під час бойових дій багатоквартирного будинку на вулиці Северинівська, 128 в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську районну державну (військову) адміністрацію.

Зазначається, що коли в Ірпені йшли бойові дії, у багатоповерхівці було пошкоджено зовнішні та внутрішні будівельні конструкції тощо.

Тож будинок на 71 квартиру потребував капітального ремонту. Його почали торік у жовтні та завершили у червні цього року, тобто за 8 місяців.

“Під час капітального ремонту виконаний комплекс робіт із відновлення та підсилення залізобетонних панелей зовнішньої несучої стіни. Частково замінені та підсилені пошкоджені частини даху, покрівлі, парапету та технічного поверху. Відновлені стінові панелі на технічному поверсі будинку та замінене зруйноване перекриття на монолітне. Також замінені стояки та розводка систем водопостачання, каналізації та опалення”, – йдеться у повідомленні.

Нині вже відновлено квартири на 8 та 9 поверхах другого під’їзду, тут завершено внутрішнє оздоблення.

У під’їздах замінено електричне освітлення сходів та тамбурів.

А ще встановлено новий ліфт у першому під’їзді.

“Фасад будинку утеплений з урахуванням вимог з енергозбереження та енергоефективності. Виконано благоустрій території та заходи інклюзивності. Наразі виконуються необхідні процедури для вводу будинку в експлуатацію”, – зауважили у Бучанській РДА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за підтримки Уряду Литви у садочку “Івасик – Телесик” села Козинці Ірпінської громади облаштували укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору