Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати в ЦНАПах

З сьогоднішнього дня військовозобов’язані українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Мінцифру.

Зазначається, що для уточнення даних та одержання документа з QR-кодом у ЦНАПі знадобиться приблизно  15 хвилин.

За QR-кодом перевірятимуть, чи документ є дійсним.

Документ обіцяють видати безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів про заявника є вся необхідна інформація.

“Як це працює? Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу, надає актуальні дані про себе та підтверджує їх, адміністратор вносить дані в електронну систему, інформація автоматично підтягується в Оберіг,   заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом” – йдеться у повідомленні.

Також цей документ можна отримати додатково у друкованому вигляді — за бажанням військовозобов’язаного, адміністратор його роздрукує. Або ж надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту.

“Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі, тож вибирайте для себе, який варіант зручніший. Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом”, – пояснюють у Мінцифрі.

І звертають увагу, що документ з часу формування буде дійсний один  рік.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Кабінет міністрів схвалив зміни до законодавства, які дають змогу ветеранам мати тільки цифрове посвідчення ветерана в Дії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору