Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Збитки на вікнах: що аудитори виявили в Бородянці

Майже 20 млн грн збитків на відновленні Бородянки зафіксували співробітники Держаудитслужби.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що група «Прозорість та підзвітність» розглянула результати ревізії Бородянської селищної ради аудиторами Держаудитслужби за зверненням народного депутата Олександра Горобця.

“Аудитори виявили збитки на 19,8 млн грн. Селищною радою не підтверджено витрати у 14 млн грн на встановлення вікон, отриманих від ДРР КОДА у 2022 році для оперативного відновлення”, – йдеться у повідомленні.

До того ж, за даними аудиторів, вікна були встановлені за завищеними цінами. Бородянська селищна рада скерувала претензії щодо цього 18 підрядникам. Два із них повернули надміру сплачені кошти добровільно.

“Представники Бородянської селищної ради повідомили, що наразі створена група, яка проводить звірку наявності вікон на об’єктах, зокрема на комунальних підприємствах та у багатоквартирних будинках. Наразі вже є підтвердження щодо встановлення вікон на 11 із 14 млн грн, на які до цього селищна рада не мала відповідних документів», – зазначив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Він також звернувся до правоохоронців щодо перевірки наданої аудиторами інформації.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що детективи ТУ БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування завданих державному бюджету збитків на суму понад 6 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору