Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відкрилася виставка “Міста-фенікси. Відбудова післявоєнних руйнувань”

Жителів БІГ-регіону запрошують відвідати виставку “Міста-фенікси. Відбудова післявоєнних руйнувань”, де досвід європейських країн після Другої світової переплітається з українським сьогоденням.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбуІрпінської міської ради. 

«Варшава, Вроцлав, Роттердам, Токіо, Ковентрі та Дубровник – на виставці представлені фотографії, архівні матеріали та історії відбудови закордонних міст, які, як і ми, пройшли через важкі випробування та відродилися з попелу. Світові приклади реконструкції презентовано поруч із проєктами відновлення українських міст: Ірпінь, Маріуполь, Херсон, Харків, Тростянець, Чернігів, Львів», – сказав Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Організатори виставки – Національний музей історії України у Другій світовій війні спільно з Польським Інститутом у Києві до 2-х роковин з початку повномасштабного вторгнення. Відтоді експозиція мандрує площами різних міст. Нагадує про злочини загарбників, руйнування та біль. Дає надію і віру в успішне відродження знищених росіянами українських міст.

Важливо! Виставка в Ірпені буде діяти до 27 липня на алеї вздовж Ірпінської міської публічної бібліотеки ім. М. Рильського.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що, 25 червня, ще 90 захисників України повернулися додому з російського полону додому.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору