Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Блоги

Президентка Словенії вшанувала пам’ять загиблих бучанців

Сьогодні, 28 червня, Бучу відвідала Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що цей візит високої гості є символічним, адже вона прибула у День Конституції України.

“Поважну гостю зустріла заступниця Бучанського міського голови Аліна Саранюк. Візит розпочався з відвідування храму Святого Апостола Андрія Первозванного – духовного центру міста, що став символом незламності українського народу. Саме тут пані Наташа Пірц Мусар дізналася про всі жахи окупації та вшанувала пам’ять невинно вбитих бучанців біля інсталяції-меморіалу 509-ти загиблих мешканців міста”, – йдеться у повідомленні.

“Я завжди адвокатую за міжнародне право на всіх площадках, скрізь. Війна відбувається дуже близько до нас, і ми вас всіляко підтримуємо, – зазначила пані  Президентка.

Її під час візиту також супроводжували голова Київської ОВА Руслан Кравченко, посол України в Словенії Андрій Таран та посолка Словенії в Україні Матея Превольшек.

“Цей візит є потужним сигналом міжнародній спільноті про незмінну підтримку України з боку європейських держав”, – зауважили у Бучанській міськраді.

Він зазначив, що Україна прагне, щоб воєнні злочинці були покарані.

Руслан Кравченко висловив переконання у тому, що з Україною солідарний  цивілізований світ.

“Якщо закривати очі на такі злочини, то вони неодмінно будуть повторюватися. Ми прагнемо справедливості. Бо ніхто не може позбавляти людей життя, обмежувати їх права та свободи. Агресор має відповісти за злочини проти людяності», – підкреслив начальник КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителів БІГ-регіону запрошують відвідати виставку “Міста-фенікси. Відбудова післявоєнних руйнувань”, де досвід європейських країн після Другої світової переплітається з українським сьогоденням.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору